Най-новите тенденции за банята през 2019 година

Антон Карапенев •
Най-новите тенденции за банята през 2019 година

Ако планирате да правите ремонт на банята си през 2019 година, това е мястото да се запознаете с най-новите тенденции за обзавеждането ѝ. Дизайнерските концепции, които ви предлагаме са не просто най-новото в света на обзавеждането, но и класически решения, които ще поддържат банята ви актуална за години напред.

Размерът има значение
Никой не обича да седи в тесни и претъпкани с мебели пространства, където дори не може да се обърне. Банята е мястото, където човек трябва да се чувства комфортно и уютно. Ако имате свободно помещение до банята (килер, мокро помещение и т.н.) си ще е удачно решение да го усвоите, и така да разширите квадратурата ѝ. Резултатът ще ви позволи да създадете мястото за релакс, за което винаги сте мечтали.

Придържайте се към изчистените линии
Минималистичният дизайн е за предпочитане в днешно време. Той никога не излиза от мода, придава актуален и изтънчен вид на помещението. Простите форми не натоварват окото, създават усещане за чистота и помагат да се отърсите от грижите си.

Добавете дървесни елементи
Както през 2018, така и през 2019 дървесните мотиви остават на мода. Те не само придават на банята ви уютен и приветлив вид, но и внасят топлината, без да я лишават от стил и свежест.

Камък
Плочките с имитация на камък са класически стил, който винаги е актуален. Те са достъпна алтернатива на естествения камък и се вписват перфектно във интериора на всяка баня. Независимо от своя вид, мрамор или гранит, те придават усещане за пространственост и не натоварват окото със своите светли тонове.

Акцентни плочки
Ако сте личност, която цени детайлите, не позволявайте плочките ви да останат просто незабележима част от стената. Акцентните плочки не просто хващат окото, а създават отличителен стил, който повишава цената на банята ви пред бъдещи купувачи. Вариациите са безброй и ще задоволят личните ви предпочитания: от различни шарки и форми.