Как да проектираме тоалетна в малка баня?

Антон Карапенев •
Как да проектираме тоалетна в малка баня?

Хората с малко налично пространство за тоалетна винаги се чудят как би било най-оптимално проектирането на тези пространства.

Е, когато банята е с размерите на пощенска марка, може да се окаже наистина трудно да поберете всичко необходимо в нея. 

Разбира се, двата основни елемента, които наистина правят банята, винаги ще бъдат мивката и тоалетната, така че спестяването на няколко важни сантиметра от тях може да бъде чудесен начин да оптимизирате пространството си.

Според указанията за планиране на банята отпред и отстрани на тоалетната трябва да има поне 760 мм свободно пространство. Ако пренебрегнете този съвет, може да се окаже, че имате баня, която прилича на такава в самолет!

От Kalipso 67 решихме да ви помогнем да си върнете ценното пространство в банята. Нека Ви предложим сега и нашите 4 хитри идеи за малки тоалетни.

Начело на нашия списък с идеи за малки тоалетни е тоалетната с къса проекция. Докато тоалетните с проекция (това е разстоянието от предната част на чинията до стената) между 595 и 800 мм са удобни за повечето възрастни, обикновено тоалетна с чиния с дълбочина по-малка от 650 мм се счита за "къса проекция" и навлиза по-малко в пространството около нея.

Тоалетните с къса проекция са все по-често срещан избор при подмяна на счупена или износена стара керамика. Обикновено това се дължи на тънкия дизайн на казанчето, което вече може да бъде тясно до 150 мм и да песни място.

А може би се питате какво представлява тоалетната чиния с напълно затворен капак?

Това е вид тоалетна с близко свързване, която се поставя на едно ниво (простете за каламбура) до стената. Това не само придава чист и подреден вид, но и улеснява почистването, тъй като няма неудобни кътчета, в които да се натрупват прах и мръсотия, което прави пространството по-хигиенично.

Благодарение на конструкцията си, която затваря тръбата за отпадните води, напълно затворените тоалетни обикновено имат по-къса проекция от традиционните затворени тоалетни, което означава, че са подходящи за малки пространства.

Тоалетна, окачена на стена 

Въпреки че всяка тоалетна изисква казанче, един от начините да спестите място е удобно и дискретно да скриете казанчето от погледа. То може да бъде прибрано в тоалетна чиния за стена или скрито зад преградна стена с шипове. Ако изберете втория вариант, но се притеснявате, че ще поставите казанчето си на труднодостъпно място, не се притеснявайте. Достъпът до скритото казанче за поддръжка се осъществява чрез просто сваляне на плочата за промиване.

Ъглова тоалетна 

В повечето бани е трудно да се оползотвори пространството, особено в ъглите, които обикновено се превръщат в място за изхвърляне на резервни тоалетни ролки или кошчета за педали, но какво би станало, ако можехте да оползотворите това пространство максимално? Ъгловите тоалетни могат да направят точно това, тъй като са снабдени с чудесно интелигентно казанче с триъгълна форма, което ги прави идеално подходящи за иначе неизползваното пространство в банята.

Инсталирането на ъглова тоалетна ще ви помогне да създадете така необходимото пространство за маневриране в банята, като намалите разстоянието, на което тоалетната ви стърчи в помещението, което означава, че може да успеете да инсталирате тоалетна там, където обикновено не би било възможно да го направите.

 

Надяваме се нашите идеи за малки тоалетни са ви дали чудесно вдъхновение и да са ви помогнали в избора. Ако желаете да научите повече за нашите мебели за баня Ви каним да разгледате нашата широка гама от тоалетни и оборудване за баня или да посетите нашият физически магазин. Ние от Kalipso 67 ще Ви очакваме.