Как да изберем сифон за баня?

Антон Карапенев •
Как да изберем сифон за баня?

Подовите сифони са един изключително важен елемент от всяка баня. Където има течаща вода е нужно и нейното оттичане, а за тази цел в санитарния кът се грижи сифонът.

За съжаление, често хората не отделят достатъчно внимание на избора на сифон за баня, което може да им създаде редица неприятности. Основната им функция е да осигурят правилното оттичане на водата от помещението. Също така, подходящият сифон ще предотврати връщането на неприятните миризми от канализацията обратно в банята. Затова специалистите са категорични, че трябва да отделите време и да откриете сифон за баня, който отговаря на нуждите и характеристиките на конкретното помещение.

В тази статия ще Ви запознаем с основните неща, които трябва да вземете предвид при избора на сифон.

 

Съществуват два основни типа сифони за баня:

  • първият е така наречения „точков“ - той образува коляно, в което се задържа определено количество вода, наричано воден затвор. Именно той не позволява проникването на миризмите от канализационната система в помещението.
Картина, която съдържа метални изделия, уреди

Описанието е генерирано автоматично
  • Вторият е „линеен сифон“ - много тясна, но издължена лента, откъдето идва и наименованието. Той позволява в по-широк периметър отвеждане на водния поток и обикновено се намира в душ пространството.
Картина, която съдържа под

Описанието е генерирано автоматично

Как да изберем подходящият модел за баня с душ кабина?

За санитарния кът обикновено се използват подови аналози, които при добър монтаж изцяло се сливат с повърхността, без допълнително изпъкване.

С цел разделяне на помещението, най-доброто решение е употребата на лентов вариант, чиято дължина да покрие разстоянието от едната стена до другата. Така той ще поема оттичането на водата, а участъка зад него ще остане сух. Възможно е поставянето на стъклен душ параван, който да отдели двете зони.

Следващата по-евтина опция е поставянето на праг върху пода, който може да бъде изграден от плочки или готов праг по размер от полимер мрамор в различни цветове. Особеното тук е, че в средата на този участък трябва да е поставен отводител и да е създаден лек наклон на пода към него. Така целият поток ще се събира в една точка за отвеждане.

Ние от “Kalipso67” можем да ви помогнем в избора на подходящ сифон. Винаги ви очакваме с най-добрите предложения за вашето обзавеждане.