Четири съвета за успешен ремонт на банята

Антон Карапенев •
Четири съвета за успешен ремонт на банята

Ремонтът на банята е вълнуващ процес, но преди да започнете да търсите най-актуалните продукти, има няколко стъпки, които може да не са толкова вълнуващи, но не бива да пропускате.

В тази статия ще разберете как да избегнете някои от най-често срещаните проблеми, изникващи в ремонтния процес.

 1. Бюджет
  Много често липсата на фиксиран бюджет ни кара да закупуваме продукти, които не са по нашия джоб.
  В следствие на това ремонтът се забавя, или пък се налага да правим компромиси с другите продукти, тъй като нямаме достатъчно средства. Определянето на бюджет ще ви помогне да вземете най-оптималните решения.
   
 2. Време
  Когато обмисляте ремонт на баня се въоръжете с доста търпение и време, тъй като този процес никога не е кратък, независимо от размера на банята . Планирането, обаче, се отнася не само до определяне на продължителността на ремонтните дейности, но и до някои междинни стъпки като избиране, поръчване и закупуване на плочки, мебели, осветителни тела, аксесоари и др. 
  Средно един клиент идва 3 пъти в магазина, прекарвайки общо 5 - 6 часа в избиране и поръчване. Доставката на продуктите може да отнеме до 1 седмица ,а монтажът , извършен качествено, отнема минимум 20 дни. Важно е да знаете, че преди да предприемете крачката към избор на интериор трябва да намерите изпълнител ,който ще ви даде разумна според пазара цена.
   
 3. Скрити потенциални проблеми
  Ако правите сериозно обновяване на банята си, направете цялостна на диагностика на помещението . В зависимост от възрастта на вашия дом, най-големият скрит проблем, който може да срещнете, е повреда във водоснабдяването. Ако не искате след няколко години да правите нов ремонт, защото съседа отдолу се оплаква че му тече вода от тавана, сменете всички канализационни и водопроводни тръби. Когато се прави от професионалист с опит, в крайна сметка ще имате баня, която ще функционира безупречно в продължение на много години и ще добави стойност към вашия дом.
   
 4. Проучване
  Запознайте се с най-новите тенденции за баня. Това ще ви помогне да изградите по-ясна концепция, за това как бихте искали да изглежда вашата баня. Когато знаете какво точно искате, ще спестите време от разглеждане на стотици продукти в различни магазини, докато стигнете то вашия предпочитан модел. Дизайнът трябва да работи ръка за ръка с функционалността, затова ви съветваме да помислите кой и как ще използва банята и как стилът ѝ ще се впише в останалата част от къщата. Във ваша полза е да изберете дизайн, който да отговаря на тенденциите на пазара, за да може да увеличите стойността апартамента при евентуална продажба.